Een nieuw begin

 In Talenten

Na ruim 2,5 jaar te hebben gesukkeld in een burn-out, vond ik het weer tijd worden om te re-integreren in deze maatschappij.

Een behoorlijke klus als je het mij vraagt! Door alle bijkomende angstklachten en onzekerheden om weer een baan van 9 to 5 op te pakken, begon het mij overal al weer te kriebelen. Ik had dus een flinke duw in de goede richting nodig, om het maar even zo te zeggen.

De vriendin van mijn broer vertelde dat ze iemand had ontmoet die met een sociale onderneming was begonnen, genaamd studio vol talent. Ze vertelde enthousiast over het doel van dit bedrijf, wat ook mij erg nieuwsgierig maakte. Ik kroop meteen achter de laptop om hun website door te spitten. Ik citeer; ‘Studio VolTalent is een creatieve kweekvijver dat zich bezig houdt met grafische ontwerpen op het gebied van design, styling, interieur, textiel, productie & ambacht. Bijzonder aan de studio is dat hier vrouwen werken die tijdelijk door ziekte niet kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Stuk voor stuk zijn ze wel enorm gemotiveerd om hun creatieve talenten in te blijven zetten en te ontwikkelen om zo weer vol zelfvertrouwen uit te stromen naar een betaalde baan, opleiding of zelfstandig ondernemerschap’.

Okee, euh WAT!!? Alsof de engeltjes mijn gebedje hadden gehoord. Dit is helemaal mijn ding, dacht ik!! Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en met trillende en zweterige vingertjes het nummer van de studio in te toetsen.”Studio VolTalent met Marije” hoorde ik aan de andere kant van de lijn, in een enthousiast, vriendelijk, Twents accent. Al stotterend introduceerde ik mezelf, in de hoop te worden uitgenodigd in de studio. Die uitnodiging kreeg ik!

Samen met mijn re-integratie coach van het Mediant ging ik langs op gesprek. Na zo lang ziek te zijn geweest kun je je misschien wel voorstellen dat deze grote stap SUPER SPANNEND voor me was. Ik mag eindelijk weer aan het werk. Uiteindelijk waren mijn knikkende knietjes nergens voor nodig, want Marije vond dat ik goed in haar team zou passen en al snel was de eerste werkdag in januari een feit!

Het voelt hier als een warm bad. De studioruimte die gevestigt is in de performance factory, hangt vol met ambachtelijke kaarten, kunst en moodboards. Ik kreeg gelijk een blanco A2 bord en een hele partij magazines onder de neus om te beginnen met mijn eigen moodboard. Waarna Marije opgewekt vraagt: ”zo heb je er zin in?” Waarop ik bijna emotioneel antwoord, “JA, heel erg veel”.

Ik zal jullie lekker wat leesvoer geven in een maandelijkse blog, over wat ons team en ik creëren bij StudioVolTalent. Ook zal ik met jullie delen hoe ik het ervaar om langzaam op een creatieve manier uit een diep dal te kruipen, terug de werkende wereld in. Maar voor nu sluit ik vol goede moed deze ietwat emotioneel bewuste dag af.

Quote of the month

So I close my eyes to old ends, and open my heart to new beginnings.

Recent Posts
0