Kwestie van onzekerheid

 In Talenten

Maak het jezelf toch niet zo moeilijk!

Intussen ben ik vier hardwerkende maandagen verder bij studio vol talent. Ik voel me helemaal op mijn plek, heb leuke collega’s en … Toch heb ik ook bijna iedere maandag een gevoel van schaamte. Ik presteer het namelijk bijna altijd om te laat te komen. En als ik een keer wel op tijd kom, is iedereen in shock omdat het zo zeldzaam is. Tja, ik geef het maar gewoon de schuld aan mijn autistische ADD-er brein. Planning is nou eenmaal niet mijn sterkste kant.

Ik denk dat ieder mens wel zo zijn onzekerheden heeft tijdens het starten bij je nieuwe job, helemaal na het herstellen van een burn-out, depressie, zwangerschap en noem alles maar op wat een grote impact heeft gemaakt op je mentale gesteldheid. Hoe zal ik in de groep zal vallen? Vinden mensen me niet dom als ik hun werkwijze niet gelijk begrijp? Wat vinden ze van het werk dat ik aflever? Als ik deze gedachtes de kans geef om zich door te evolueren tot een paniekaanval denk ik. Mai, hou nou eens op, het jezelf zo moeilijk te maken. Probeer een beetje te leven in het hier en nu. Jij bent niet je gedachtes! Met die gedachte ben ik achter de computer gaan zitten om mijn 1e blog uit te typen en mijn Quotes te bewerken. Oh my god!! Ik kijk zowat scheel van alle verschillende functies. Ik heb op een zo subtiel mogelijke manier door laten schemeren dat ik zo A-technisch als een mijn oma ben wat betreft fancy programma’s als photoshop. Fijn.. NOT! Hier kwam dus al mijn eerste drempel, vragen om hulp.

Maargoed, ik ben hier uiteraard om zoveel mogelijk te leren en al snel kreeg ik van alle kanten hulp aangeboden. Dit bleek ook de perfecte manier om contact leggen en samen te werken met mijn nieuwe collega’s. Ik merkte dat ik al snel wat handiger werd in een paar nodige functies en aan het einde van de maand kon ik vol trots aan mijn vrienden en familie vertellen dat ik mijn eigen blog had bewerkt en quotes had geïllustreerd in photoshop. Dit is een mooie inleiding naar de..

5 tips van Mai

  1. Durf te vragen om hulp wanneer je iets niet begrijpt, niemand kan alles weten
  2. Gun jezelf de tijd om het onbekende te leren. We leren het meest van onze fouten niet van onze prestaties
  3. Schrijf je werkdag in detail op papier. Zo laat je de energie los rondom je onzekere gevoelens. Op deze manier zul je op den duur ook je vooruitgang zien
  4. Het is oké, om je een dag niet zo oké te voelen, praat erover en bedenk dan dat je morgen weer een nieuwe dag hebt vol nieuwe kanten
  5. verras jezelf, door niet teveel van jezelf te verwachten

 

Quote of the month

— her mother told her, she could grow up to be anything she wanted to be, so she grew up to become the strongest of the strong, the strangest of the strange, the wildest of the wild, the wolf leading the wolves!

 

Recent Posts
0