Iets nieuws proberen: een tunisch haakwerkje

 In Accessories

(Door Christel)

Zoals Maaike in een vorige blog al aan gaf, is Studio VolTalent een plek om opnieuw te beginnen. Zo begonnen we allemaal bij Studio VolTalent te werken om erachter te komen waar we energie van krijgen en hoe we dat weer verder kunnen opbouwen. Vooral creatieve projectjes geven ons energie, want we willen graag creatief bezig zijn bij Studio VolTalent.

Om uit een burn-out te komen is het onder andere belangrijk om eerst veel rust te nemen en om meer dingen te doen die je leuk vindt. Het helpt ook om nieuwe dingen te leren. En dat is waar ik in dit verhaal op wil ‘inhaken’ ;).

Ik haak al een tijdje knuffeltjes en andere leuke dingen, maar wat ik nog nooit geprobeerd had was tunisch haken. En weet je wat, dat is dus echt leuk om te doen. En van nieuwe dingen leren krijg ik weer energie, dus dat is twee vliegen in 1 klap.

En ik deel het gehaakte lapje graag met jullie. Het is een simpel lapje met daarop een versimpelde versie van het logo van Studio VolTalent geborduurd.

Waar gebruik je dit dan voor, kan ik je al bijna horen denken. Met deze techniek zou je dus van alles kunnen maken. Zo kan je er een deken van maken, onderzetters, pannenlappen, kussenhoezen, noem maar op.

Materialen:

Katoenen bolletjes van Katia Capri en Schachenmayr Catania in drie verschillende kleuren (deze garens zijn te combineren).

Ik gebruikte een lange tunische haaknaald met een diameter van 3,0mm om dit werkje te maken.

Beschrijving

De steek die ik gebruikte was de ‘Full Stitch’ steek, klik op de link om een duidelijke uitleg te krijgen van deze steek.

Begin met een ketting van 38 lossen en haak vervolgens 49 toeren, wissel hierbij iedere toer van kleur.

En dat is het, zo simpel kan het zijn. Eventueel zou je nog met vasten rondom een rand kunnen haken, maar dat is niet nodig. Vervolgens kan je natuurlijk nog een leuk patroontje gaan borduren op het lapje stof.

Tijdens het haken zullen de randen gaan opkrullen. Dat werkt niet altijd even fijn, maar dat is wel iets wat vaak voorkomt met het haken van deze steek. (Bij mij in elk geval, misschien haak ik het ook wel iets te strak.) Je zou het lapje, als het af is, kunnen opspannen en een beetje nat kunnen maken zodat hij recht blijft liggen en niet (of minder) opkrult. Afhankelijk van wat je maakt met deze techniek zal het meer of minder erg zijn als het werk opkrult, bij bijvoorbeeld een kussenhoes is het minder erg dan bij een enkelzijdige pannenlap.

We zijn erg benieuwd wat jullie hier van vinden. Vinden jullie het interessant, zouden jullie hier meer van willen lezen en worden jullie ook zo enthousiast van al die vrolijke kleurtjes en leuke steken? Deel het met ons op social media en vermeld #studiovoltalent.

Recent Posts
0