Mirthe’s jaar bij Studio VolTalent

 In Talenten

Vorig jaar april deelde een vriendin op Facebook een oproep van Studio VolTalent. Marije zocht creatieve talenten. Ik was op dat moment juist op zoek naar een werkervaringsplek en dit was precies wat ik zocht!

Op goed geluk heb ik toen gemaild (het bericht stond toen al even online, dus ik verwachtte er niet veel van), maar ik kreeg gelijk een reactie en mocht langskomen in de Performance Factory. Super spannend vond ik dat, maar het klikte eigenlijk gelijk en we hadden een gezellig gesprek. Het was ook gelijk wel duidelijk dat ik “aangenomen” was. En een paar weken later (we gingen eerst nog op vakantie) begon ik.

Nu, een jaar later, zit mijn tijd bij Studio VolTalent er op. Graag was ik nog langer gebleven, maar ik ga aan een ander avontuur beginnen; samen met mijn vriend en onze zoon van 4 ga ik naar Zweden verhuizen! Maar dat terzijde.

Ik ben ontzettend blij dat ik toen heb gereageerd op die oproep. Ik was namelijk al bijna 9 jaar geleden afgestudeerd als Industrieel Product Ontwerper, maar ik had alleen nog maar administratieve functies gehad, met als dieptepunt een callcenterbaan. Totaal niets creatiefs dus. Ik wilde graag als grafisch ontwerper aan de slag, maar was erg onzeker en ik had geen ervaring of portfolio. Ik durfde dus nergens op te solliciteren en een open sollicitatie was al helemáál geen optie. Ondertussen was ik door het UWV ook afgekeurd. Door mijn inmiddels vastgestelde AD(H)D en ASS (Autisme Spectrum Stoornis) in combinatie met mijn persoonlijkheid zou een passende baan een ‘speld in een hooiberg zijn’. Niet echt hoopgevend dus.

In deze blog wil ik proberen mijn ervaringen van het afgelopen jaar over te brengen, want door Marije heb ik dat zelfvertrouwen nu wel. Ik denk niet dat ik dit ergens anders had kunnen bereiken.

Het kleine jaar dat ik bij Studio VolTalent heb gezeten ervoer ik het als een heel veilige plek waar ik de ruimte kreeg om mijn eigen verantwoordelijkheden uit te breiden en er in te groeien. Zo kreeg ik de ruimte en hulp om een eigen workshop te geven, iets wat ik altijd al een keer had willen uitproberen, maar nooit de middelen en de durf voor had.

Ook was het een goede plek voor mij om meer vertrouwen te krijgen in mijn eigen kunnen. Marije maakte er werk van om te ontdekken wat ik leuk vind en wat mijn talenten zijn, door mij opdrachten te geven waar ik van kon groeien. Voorheen tekende ik altijd al wel, maar zonder feedback bleef ik altijd eindeloos schaven en bijwerken. Bij Marije was ik echter opeens in een ochtend klaar! En zo volgden er meer tekeningen.

Leuk om te zien is dat Marije ook steeds groeide in haar ondernemerschap en dat wij daarin hielpen. Zo was het voor haar een hele stap om het ontwerpen van sommige kaarten aan ons over te laten, maar inmiddels hadden we daar beide vertrouwen in. Dat geeft ook een beetje de verhoudingen in de studio weer: iedereen is gelijkwaardig en mag over alles meedenken. We leren van elkaar! Het geeft een enorme boost wanneer iets wat jij vanzelfsprekend vind een waardevolle les kan zijn voor een ander.

Regelmatig waren we met z’n allen bezig om de kaarten verzendklaar te maken. Dan zaten we gezellig allemaal te knopen en strikken en ondertussen kletsten we over van alles en nog wat. Het was fijn om met gelijkgestemde vrouwen te praten die een beetje tegen dezelfde dingen aanlopen, zonder dat het te zware gesprekken werden.

Het jaar bij Studio VolTalent heeft mij nog meer gebracht:

Stralen doordat ik kon doen waar ik goed in ben en dat anderen dat zien, mij nuttig voelen, complimenten krijgen van anderen, mijn mening durven geven, mijn eigen grenzen ontdekken en aangeven. Ook was het veilig om voorzichtig dingen uit te proberen en mij kwetsbaar op te stellen.

Ik hoop dat Marije met haar enthousiasme in Studio VolTalent nog veel meer vrouwen kan helpen groeien en stralen!

Recent Posts
0