Lieve talentvolle vrouw

 In Ontwikkeling STV

Lieve T,

Ik mis je! Wij missen je, in de studio.

We hadden het wel een beetje zien aankomen, want een tijdje geleden gaf je al aan dat het niet zo goed met je ging; je had meer last van angsten en depressieve gevoelens en je had bij jouw therapeut aangegeven dat je graag meer therapie zou willen.

Volgens de zorgverzekering kon dat niet, had de therapeut gezegd. Ten minste niet op korte termijn, dus sta je op een wachtlijst en kun je pas over een paar maanden terecht voor een intake.

En ik kan jou ook niet helpen, want ik ben immers geen therapeut! Verre van dat. Toen je vertelde dat het niet goed met je ging en jouw emoties daarbij liet gaan, huilde ik met jou mee. Niet iets wat een therapeut zou doen hoop ik! (Ach ja, ik jank al bij de intro van All You Need Is Love dus whatever….)

Maar weet je, toen ik een hele tijd geleden bedacht dat ik iets wilde beteken voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, had ik daar nog geen precies beeld bij. Ik kreeg het verlangen om meer van betekenis te zijn, maar voor wie en hoe? Dat kwam gaandeweg.

En toen kwam jij bij mij in de studio. En je vond er jouw plek, tussen de andere vrouwen die ook vanuit zichzelf naar de studio waren gekomen. En die vrouw met afstand tot de arbeidsmarkt kreeg een gezicht en een persoonlijkheid!

Afstand tot de arbeidsmarkt…..die zin heb ik op de website vervangen door ‘tijdelijk niet kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt’, maar eigenlijk ben ik daar nog steeds niet tevreden over want het wekt allemaal de indruk alsof je niet goed genoeg bent om aan het werk te zijn. Maar dat ben je wel! Je bent juist superintelligent! Je maakt slimme opmerkingen waar ik écht wat mee kan, je hebt inmiddels een eigen taak waar je heel goed in bent, je bent prettig in de omgang, je kunt goed alleen werken, maar werkt ook goed samen met de andere vrouwen, je denkt mee over hoe we Studio VolTalent tot een succes kunnen maken en je hebt een leuk gevoel voor humor waar je zelf volgens mij niet helemaal bewust van bent.

In de studio krijg jij de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier aan het werk te zijn én om onder de mensen te zijn, niet geheel onbelangrijk! En met vrouwen die zich in elkaar herkennen: om 12:00 gaan er meerdere wekkers af, want dan moeten de pillen ingenomen worden. Daar lachen we dan samen om en jullie bespreken met elkaar wie welke pillen slikt. (Ik kan daar niet over meepraten, ik slik alleen iets tegen hooikoorts…)

Maar goed, nu dus even niets van dat alles want het gaat niet goed met jou. En ik zou willen dat ik wat voor je kon doen, maar ik weet even niet hoe.

Soms denk ik ook wel bij mezelf “waarom doe ik dit eigenlijk’? Want zo lang kennen we elkaar nog helemaal niet. En wat ik ook lastig vind, is dat ik mij soms maar moeilijk kan inleven in hoe jij je voelt, omdat ik zelf geen ervaring heb met depressieve gevoelens, angsten of een burn-out.

Maar weet je, dat is misschien maar goed ook! Want ik heb daarom wél de energie en motivatie om een mooi bedrijf te bouwen waarmee ik vrouwen zoals jij een fijne en veilige werkplek kan blijven bieden. Én hoop!

Omdat ik jou nu ken en zie (en hoor van de mensen in jouw omgeving) dat het jou goed doet om hier te zijn, ben ik nóg meer gemotiveerd om Studio VolTalent tot een succes te maken. Ik werk er dan ook hard aan om in de nabije toekomst ook psychische hulp te kunnen bieden met de inzet van professionals.

Ik laat mij daarbij graag inspireren door (sociale) ondernemers en las een heel tof boek: Ongekend Talent, geschreven door Bartel Geleijnse. Hij is één van de drijvende krachten achter het betekenisvolle bedrijf The Colour Kitchen waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid tot horecaprofessionals met een diploma en worden geholpen met het vinden van een baan. (Nu hoorde ik gisteren dat TCK failliet is gegaan, maar dat ze niet stoppen met hun maatschappelijke missie. Hopelijk delen ze ook de reden van het faillissement zodat wij daar van kunnen leren ?).

Bartel Geleijnse zegt in dat boek:

“Er zijn momenten in mijn leven dat ik een vorm van ‘heilig moeten’ ervaar. Dan is het aan mij om iets te organiseren en dan lukt het ook. Zo zijn we begonnen: dit moet gewoon lukken. Punt.”

Is het stom als ik zeg dat ik dat ook zo ervaar? Ik geloof dat ik mijn talenten kan gebruiken om Studio VolTalent tot een succes te maken, zodat ook jij jouw talenten kunt blijven inzetten en ervaart dat ook jij van waarde bent.

Zo… die gaat best diep he?! Maar dát is waarom ik met Studio VolTalent ben begonnen en daarom moet het gewoon lukken! Punt.

 

Lieve T, ik hoop jou snel weer te zien!

 

Liefs,

Recent Posts
0