Running for Succes

 In Ontwikkeling STV

Aanstaande maandag begint school weer.. Ben ik een hele ontaarde moeder als ik zeg dat ik dat best fijn vind?! Ach wat, ik ga gewoon beter op de structuur van school- en werktijden!

Zodra de laatste schoolbel klinkt ben ik in eerste instantie verheugd over het feit dat wij de eerstvolgende maandag niet om half 9 op het schoolplein hoeven te verschijnen en dat betekent dat we kunnen uitslapen, één van mijn grootste hobby’s. Maar goed, mijn werk is ook één van mijn grootste hobby’s en dan ervaar ik het toch als enigszins onhandig dat de kinderen 6 weken vrij zijn van school. Desondanks zijn deze weken wel echt voorbijgevlogen!!

Van de 6 stonden we namelijk ook nog 2 weken op de camping. Eerst een week in Limburg, precies tijdens die periode wanneer het zo f**g heet was en onze campingplek nul procent schaduw had. Maar hé je hoorde mij niet klagen (oké, soms een beetje zuchten), want met deze tropische temperaturen plus uitzicht op het heuvelachtige landschap waanden wij ons in Zuid-Frankrijk.

De week erna gingen we afkoelen in Zeeland. Letterlijk, want we moesten de voortent in de stromende regen opzetten… En dit alles terwijl we ook nog eens in een huwelijkse crisis waren beland, omdat ik zoals altijd (hoe is ’t mogelijk, I know) de kaart van de camping niet kon lezen en we daardoor de campingplaats voorbijreden #reallife. Ik kon wel huuln, ware het niet dat we werden opgevangen door onze leuke vrienden met wie we de week gingen doorbrengen. Mijn humeur klaarde bij het eerste glas wijn op en na een dag gelukkig ook het weer dus konden we de rest van de week heerlijk naar het strand!

In diezelfde week ontwikkelde ik nóg een nieuwe hobby! Althans, dat moet het nog worden, want met zo’n mooi uitzicht op zee en een lekker windje door de haren zou ik dit elke dag wel willen doen: hardlopen. Thuis sport ik twee keer in de week in de sportschool en met de beste intenties had ik mijn sportschoenen meegenomen in de caravan, niet verwacht dat ik ze nog zou gebruiken ook. Het feit dat je zo de tent uit rent en lekker je hoofd kan leeglopen (dat klinkt raar) is wel heel aangenaam en ik nam mij voor om dit thuis ook vol te houden. De Die-Hardlopers beweren namelijk dat het verslavend kan zijn en die combinatie ken ik zelf alleen met wijn… Ik meldde mij direct aan bij Strava, dat is een App waarop je o.a. loopafstanden kunt meten en andere sporters kunt volgen. Het valt mij uiteraard op dat ik in vergelijking met de anderen nog maar een amateurtje ben en het tempo van een slak heb, maar hé ik ben pas begonnen dus ik ga voor verbetering!

Na een week was de vakantie in Zeeland ook ten einde, dus gingen we weer huiswaarts. We waren de camping amper af of we belandden wéér in een huwelijkse crisis, want bij het invoeren van het thuisadres in de navigatie kon ik blijkbaar kiezen tussen 2 routes en liet ik nou net de ‘verkeerde’ route te hebben gekozen. Uiteraard is dit geen first world problem, maar we hadden juist met onze vrienden afgesproken om de vakantie ergens onderweg gezamenlijk af te sluiten. Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar de MC Donalds leiden en bleek de commotie eigenlijk om niks.

Nu las ik ergens (nog een hobby: lezen) dat paden niet alleen iets fysieks zijn, maar ook metaforen voor de paden in ons leven.

Hmmm.. dat klinkt niet veelbelovend als je zo’n slecht richtingsgevoel hebt als ik ?

Er zijn oneindig veel manieren waarop je een veld kunt oversteken en paden geven je een antwoord. Zo is het ook met je eigen bestaan: paden zorgen ervoor dat alle mogelijkheden om je leven te leiden worden teruggebracht tot een overzichtelijk aantal routes. Hoe vind je dan je weg? Dat begint met uitzoeken wat voor jou echt belangrijk is en waar je om geeft. Kom je er gaandeweg achter dat het pad dat je volgt voor jou niet het juiste is, dan kom je weer terug en probeer je een andere weg.

Ik zag hierin wel een leuke metafoor met mijn nieuwe hobby, het hardlopen, maar ook in mijn ondernemerschap!

Eenmaal thuisgekomen van de vakantie ben ik namelijk, zoals ik mij had voorgenomen, begonnen met 2x hardlopen in de week:

De eerste keer ging ik op de bonnefooi en ‘lekker door het bos’. Gelukkig een klein bos, want ik nam uiteraard een verkeerde afslag en raakte daardoor bijna verdwaald. Daarnaast was het pad veel te hobbelig en dus niet fijn.

De tweede keer ging ik onder begeleiding van mijn 6-jarige dochter. “Mama waarom loop je zo langzaam?”. Dit was heel irritant, maar ze voorzag mij wél van water en ik liep een duidelijk rondje op een verharde weg en dat loopt toch het fijnst.

De derde keer besloot ik nogmaals ditzelfde rondje te lopen, maar nu wilde de husband ook mee en maakten we het rondje compleet met een leuk bospad aan het einde. De afstand bleek precies 5 km en van een huwelijkse crisis was dit keer geen sprake ?

Ook kreeg ik in de laatste vakantieweek nog een intervaltraining van mijn zus Tamar, een échte running girl! Een intervaltraining houdt in dat je versnelt rennen afwisselt met een rustig tempo. “Hiervan word je sneller”, zei mijn Die-Hardloop zus. Ah toppie, das mijn bedoeling!

In het ondernemerschap kan ik mijzelf ook zien als een hardloper die op zoek is naar het juiste pad om het einddoel te behalen. Met wat omwegen weet ik inmiddels heel goed waar ik naartoe wil: een succesvolle ontwerpstudio met maatschappelijke impact. De route daar naartoe is misschien nét iets anders dan een een ander zou nemen, gaat wellicht véél langzamer dan een ander zou kunnen (op Instagram lijkt het anderen zo veel makkelijker af te gaan) en zo nu en dan neem ik de verkeerde afslag en raak ik een beetje verdwaald.

Daarnaast is het ondernemerschap, net als het hardlopen, ook niet alleen maar leuk want al zwoegend en zwetend denk ik wel eens “waarom doe ik dit eigenlijk”???

Inmiddels heb ik volgens mij wel het juiste ondernemers pad gevonden dat goed bij mij en mijn (gezins)leven past. Doel is nu om het steeds ietsjes beter/ slimmer/ fijner etc. te gaan bewandelen en niet vergeten om onderweg te genieten, want het proces is immers minstens zo leuk als het resultaat!!

Het waren 6 heerlijke weken, maar een hardloopwedstrijd ren je ook het beste door een vast tempo aan te houden dus ik ben blij dat ik vanaf maandag weer uitgerust, gestructureerd, volgens mijn eigen gekozen pad en op passend tempo verder kan met het runnen van mijn bedrijf!

Recent Posts
0