Ik ben….Marije Kremers!

 In Ontwikkeling STV

Ik werd eens door een ondernemerscoach gevraagd: “omschrijf jezelf in 2 woorden”.

Dus ik antwoordde: “creatief en enthousiast!!”

“Fout”, zei de coach.

“???”. Goed, de coach en ik hadden elkaar pas een paar minuten geleden ontmoet, dus in die korte tijd waren deze eigenschappen wellicht nog niet heel overtuigend overgekomen.

In een nieuwe poging antwoordde ik dan ook: “ondernemend en eigenwijs”.

“Fout”, zei de coach.

WTF”…. Maar in plaats van als laatste poging “ongeduldig en geïrriteerd” te antwoorden keek ik de coach vragend aan.

“Hoe heet je?” vroeg de coach.

“Marije Kremers”! Of eigenlijk Marije Kremers-Douma aangezien ik 12,5 jaar geleden ben getrouwd en dat maakt mij naast creatief, enthousiast, ondernemend, eigenwijs, ongeduldig en geïrriteerd óók nog een toegewijd echtgenote! Maar de man vroeg om 2 woorden.

De coach knikte dan ook instemmend, deelde in de rest van het uur zijn filosofie hierover en gaf aan het einde van het gesprek het advies om mijzelf als ‘merk’ op de markt te gaan zetten. Waarop ik enigszins beduusd weer huiswaarts ging.

Volgens de coach onthouden mensen namelijk niet snel WAT je doet, maar wel WIE je bent. Hmmm zelf maak ik mij er anders ook vaak schuldig aan door de vraag te stellen “En? wat voor werk doe je?”. Ik ben dan ook oprecht geïnteresseerd. Een beroepskeuze zegt immers heel veel over zijn of haar persoonlijkheid!

Zoals ik in mijn vorige blog vertelde werd ik een paar weken geleden aangenomen als creatieve marketeer. Uiteraard kwam die functie mij ook niet zomaar aanwaaien, ik moest mijn cv flink updaten en ik maakte een online portfolio(mijn ‘masterpiece’ noem ik het ;-P). Alleen om de reden dat ik Marije Kremers heet zou ik niet worden aangenomen, dus schreef ik:

“Ik ben geboren op 12 juni 1984, gehuwd met Rogier en moeder van 2 kinderen (8 en 6). Ik ben een ondernemende creatieveling en houd ervan om mijn creativiteit te vertalen in unieke & originele ontwerpen en concepten. Ik ben een doorzetter en denk graag out of the box”.

Mijn werkgever lijkt blij met me te zijn, want hij noemt me Topper. En ik vind zelf ook dat ik het best leuk doe of is dat heel arrogant? Toen er een foto voor de website gemaakt moest worden stelde ik voor om de kroon – het beeldmerk van het bedrijf – erbij te pakken; “Ik ben toch de koningin van de concepten” zei ik. (Dat vond ik zelf wel grappig)

Naast dat ik nu 1 dag bij Wolbert Communiceert werk heb ik nog steeds tijd over om aan de studio te werken, dus dat heb ik in de afgelopen periode ook gedaan! Ik ben immers geen afwachtend persoon.

Ik kwam via via in contact met iemand van het Leger des Heils die daar de dagbesteding coördineert. Nadat deze persoon bij mij in de studio was geweest gaf ze aan heel enthousiast te zijn over het concept en dat onderaannemerschap mogelijk zou kunnen zijn! Dat houdt in dat kandidaten van het Leger des Heils (en nee, daar komen niet alleen maar zwervers) voor dagbesteding bij Studio VolTalent komen en dat ik voor die uren een factuur naar het Leger des Heils kan sturen. Kijk, now we’re talking!

“Maar”, zei ze, “dan moet je wel een goed plan inleveren!”

Oké, die motivatie had ik nodig want hier vertelde ik al dat ik nooit een duidelijk plan heb geschreven, ik ben gewoon begonnen. Dus ik pakte al mijn notitieboeken en ooit gemaakte ‘business model canvas’ erbij en schreef in een paar weken HET plan inclusief visie, missie & strategie! (Uiteraard opgemaakt met leuk lettertype en hier en daar een kleurtje want ik blijf wel een ontwerper). Ik liet het door meerdere mensen doorlezen en corrigeerde het waar nodig.

Het plan ligt nu bij Het Leger des Heils om besproken te worden.

In de tussentijd bedacht ik aan wie ik Het Plan nog meer zou kunnen slijten? En zag mijn kans schoon toen ik een uitnodiging in mijn mailbox ontving voor de afscheidsreceptie van wethouder Eelco Eerenberg. Deze wethouder is eerder dit jaar op mijn uitnodiging (met de ‘niet lullen maar vullen’ mok) naar de studio gekomen, is óók heel enthousiast over het concept en wilde graag meedenken in de voortgang van Studio VolTalent.

Maar nu gaat hij weg!!

Pffff….niet voordat ik hem mijn plan onder de neus heb gedrukt, dus gewapend met mok (voor het ‘oh ja’ effect) en plan begaf ik mij naar het gemeentehuis. Hieronder het bewijs dat Het Plan is overhandigd! De mok had hij al, dus die ben ik lekker zelf gaan vullen aan de bar.

 

 

Weer thuis gekomen bedacht ik mij dat Het Plan in het feestgedruis natuurlijk ook nog kwijt kon raken (je weet het niet met die ambtenaren), dus ik nam het zekere voor het onzekere en mailde het pdf bestand naar zijn beleidsadviseur met de vraag of zij erop wilde letten dat het bij de juiste persoon terecht zou komen.

Ik kreeg een leuke reactie terug:

“Gisteren hadden wij nog een gezellige avond met een aantal ambtenaren en leuk voor jou: Eelco noemde jou nog o.a. als een voorbeeld van enthousiaste mensen in de stad :-)”

 

Ik zei het toch.

 

Groeten,

Recent Posts
0