Informatie voor de werkgever

studiovoltalent-web-1

Ontdek, ontwikkel & schitter!

Bij Studio VolTalent kunnen o.a. vrouwen met een burn-out een coachingstraject volgen om te werken aan herstel. Studio VolTalent gelooft dat herstel sneller zal gaan wanneer deze vrouwen – op ongedwongen tempo – blijven meedoen aan de maatschappij. Wij bieden daarom een veilige plek waar deze vrouwen kunnen meewerken aan commerciële creatieve projecten terwijl ze tegelijkertijd worden begeleid door professionele coaches.

Lees verder om te kijken of het traject passend is voor jouw werknemer of neem direct contact op. We vertellen graag meer tijdens een persoonlijk gesprek!

studiovoltalent-web-10

Wat houdt het traject in?

 

Studio VolTalent biedt tijdelijk plek om de overgang van ziekte en herstel naar een betaalde baan kleiner te maken: het traject duurt 3, 6 of 9 maanden (afhankelijk van de situatie van de werknemer) en zij is tijdens het traject 2 tot 4 dagdelen per week aanwezig in de studio.

Het doel van het traject is om de werknemer beter te kunnen begeleiden naar een passende situatie. Belangrijke pijlers zijn:

  • Het bieden van dagstructuur
  • Het vergroten van zelfvertrouwen en het versterken van het zelfbeeld
  • Het zelfstandig werken en functioneren
  • Voorkomen dat de werknemer afhankelijk wordt en/of langdurig blijft van een uitkering

Wij bieden een veilige plek om op eigen tempo toch mee te blijven doen waardoor de werknemer inzicht krijgt in haar eigen kwaliteiten en valkuilen. Tegelijkertijd kan zij zich hier tijdens het traject in ontwikkelen.

Op de werkvloer is een creatieve professional & coach aanwezig die de commerciële projecten die we gezamenlijk uitvoeren coördineert.

Werkgever

Voor wie is het traject

 

Voor creatieve & getalenteerde vrouwen die herstellende zijn van een burn-out of depressie. Of voor vrouwen die te maken hebben met lichamelijke klachten en graag willen onderzoeken wat ze nog wél kunnen!

In het huidige systeem vallen deze vrouwen eigenlijk tussen wal en schip omdat ze ‘te goed’ zijn voor dagbesteding, maar toch zijn ze ook (nog) niet in staat om voor een werkgever te werken. Talenten blijven onbenut en de stap om weer aan het werk te gaan wordt steeds groter.

Deze vrouw wil wel graag meedoen in de maatschappij en daarbij haar unieke talenten kunnen inzetten. Omdat ze nog niet helemaal hersteld is zoekt ze een veilige omgeving waar ze geen druk ervaart om haar werk op tijd af te krijgen. Toch wil ze graag meewerken aan betekenisvolle projecten, omdat dit meer voldoening geeft dan iets maken zonder doel.

Studio VolTalent gelooft dat herstel sneller zal gaan wanneer de zieke werknemer blijft meedraaien in de maatschappij en onder de juiste begeleiding haar (creatieve) talenten kan blijven inzetten en ontwikkelen!

studiovoltalent-web-27

Wat levert dit traject op?

 

Ze komt in een arbeidsritme

Ze krijgt meer structuur in de dag en week

Ze ontdekt & ontwikkelt nieuwe talenten omdat ze tijdens het traject meewerkt aan verschillende projecten in opdracht van particulieren en bedrijven

Ze voelt zich gewaardeerd omdat ze meewerkt aan betekenisvolle projecten

Ze vindt herkenning bij de andere deelnemers

Ze maakt een persoonlijke portfolio aan die ze kan gebruiken bij het solliciteren naar een betaalde baan of als startend ondernemer

diamant

Meer dan re-integratie

 

Wat uniek is aan Studio VolTalent is de combinatie van professionele creativiteit met re-integratie: creativiteit verbindt en kan therapeutisch werken! Bij Studio VolTalent wordt elke deelnemer als volwaardig werknemer benaderd en mag haar eigen talenten inzetten en van de andere deelnemers leren. Hierdoor ontwikkelt zij zich tot een gemotiveerd & zelfverzekerd persoon en potentiële werknemer voor andere werkgevers.

Studio VolTalent is een sociale onderneming. Dit betekent dat het maken van winst niet onze grootste drijfveer is, maar juist het maken van impact.

Door enerzijds een betaald coachingstraject aan te bieden kunnen wij met het uitvoeren van commerciële opdrachten toch winst maken. En deze winst investeren wij graag in de de deelnemers! Zij werken immers (met behoud van salaris of uitkering) mee aan de creatieve projecten waarbij wij gebruik maken van haar unieke talenten.  Betaald worden voor dit werk kan in haar situatie juist het gevoel geven dat ze moet presteren.

Daarom keren wij onze waardering voor haar graag uit op een manier die bij haar past en waar ze behoefte aan heeft, bijvoorbeeld: een betaalde cursus, opleiding of materiaal dat ze nodig heeft om haar eigen onderneming te starten.

studiovoltalent-web-37
quotes_quote-1-kopie-2

Hoe verloopt het traject

Als je meer wil weten over het werken bij Studio VolTalent dan kun je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek laten wij de studio zien en leggen we uit wat we doen en welke werkzaamheden er zijn. We vinden het belangrijk dat zowel jij als deelnemer én de initiatiefnemer van het traject het gevoel hebben dat de studio een goede plek is voor jou.

Het is per persoon verschillend hoeveel tijd er nodig is, maar je doorloopt de volgende fases:

Oriëntatiefase (fase 1)

In deze fase kom je 1 tot 2 dagdelen in de studio. Je start met het maken van een visionboard om jouw persoonlijke dromen & doelen visueel te maken. Je maakt kennis met de andere deelnemers en je werkt aan laagdrempelige klusjes.

Ontwikkelfase (fase 3)

Inmiddels kom je 3 tot 4 dagdelen per week. Onder begeleiding van de creatieve professional & coach werk je aan jouw persoonlijke doelen terwijl je ook meewerkt aan betekenisvolle projecten. Je ontdekt nieuwe talenten en kunt deze verder ontwikkelen.

Voorbereidingsfase (fase 5)

Je gaat je oriënteren voor een opleiding, betaalde baan of zelfstandig ondernemerschap. Onder begeleiding van de creatieve professional & coach werk je aan jouw persoonlijke doelen terwijl je ook meewerkt aan betekenisvolle projecten.

Definitiefase (fase 2)

Je bouwt het aantal dagdelen op naar 2 tot 3 per week. We bespreken jouw visionboard, jouw talenten & interesses en welke taak in de studio daar goed bij past. Vervolgens ga je leren om deze zelfstandig uit te voeren.

Voorbereidingsfase (fase 4)

Er vind een evaluatiemoment plaats waarin we bespreken of jij toe bent aan de volgende stap; je gaat je oriënteren voor een opleiding, betaalde baan of zelfstandig ondernemerschap. Je wordt hierin gestimuleerd en wij denken met je mee!

Afrondingsfase (fase 6)

Je wordt begeleid naar een opleiding, betaalde baan of zelfstandig ondernemerschap. Onder begeleiding van de creatieve professional & coach werk je aan jouw persoonlijke doelen terwijl je ook meewerkt aan betekenisvolle projecten.

Nazorg

Het traject eindigt zodra jij een passende plek hebt gevonden. Wanneer je bent uitgestroomd blijft de studio altijd een fijne plek om op terug te vallen, al is het maar om een kop koffie te komen drinken en bij te kletsen! Wanneer je er behoefte aan hebt dan blijf je betrokken bij creatieve projecten waar jouw talenten goed van pas komen en die je leuk vindt om te doen. Denk aan het organiseren of geven van workshops, helpen bij het in elkaar zetten van custom-made kaarten, ontwerpwerk, ambacht, fotografie of marketing.

studiovoltalent-web-43

Waarde

 

Neem contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor een traject bij Studio VolTalent en wat de bijbehorende kosten zullen zijn. Omdat de situatie per persoon anders is, zal ook per persoon gekeken moeten worden hoeveel tijd er nodig is.

0