Informatie voor de werknemer

20190612lr-15

Ontdek, ontwikkel & schitter!

Door een combinatie van creatieve (commerciële) projecten en persoonlijke coaching ontwikkel jij je in dit coachingstraject tot een krachtig, zelfstandig en zelfverzekerd persoon en raak je weer gemotiveerd om door te stromen naar een passende opleiding, betaalde baan of zelfstandig ondernemerschap.

Lees hieronder verder om erachter te komen of het traject wat voor jou is.

20190612lr-39

Wat houdt het traject in?

 

Studio VolTalent biedt tijdelijk plek om de overgang van ziekte en herstel naar een betaalde baan kleiner te maken: het traject duurt 3, 6 of 9 maanden (afhankelijk van wat jij nodig hebt) en je bent tijdens het traject 2 tot 4 dagdelen per week aanwezig in de studio.

Het doel van het traject is om jou beter te kunnen begeleiden naar een passende situatie. Belangrijke pijlers zijn:

  • Het bieden van dagstructuur
  • Het vergroten van jouw zelfvertrouwen en het versterken van jouw zelfbeeld
  • Het zelfstandig werken en functioneren
  • Voorkomen dat jij langdurig afhankelijk blijft van een uitkering

Wij bieden jou een veilige plek om op eigen tempo toch mee te blijven doen waardoor je inzicht krijgt in jouw eigen kwaliteiten en valkuilen. Tegelijkertijd kun jij je hier tijdens het traject in ontwikkelen.

Op de werkvloer is een creatieve professional & coach aanwezig die de commerciële projecten die we gezamenlijk uitvoeren coördineert.

quotes_quote-1

Voor wie is het traject

 

Je bent een creatieve & getalenteerde vrouw die herstellende is van een burn-out of depressie. Of je hebt te maken met lichamelijke klachten en je wilt onderzoeken wat je nog wél kunt!

In het huidige systeem val je eigenlijk tussen wal en schip omdat je ‘te goed’ bent voor dagbesteding, maar je bent ook (nog) niet in staat om voor een werkgever te werken. Jouw talenten blijven onbenut en de stap om weer aan het werk te gaan wordt steeds groter.

Je wil graag meedoen in de maatschappij en daarbij jouw unieke talenten kunnen inzetten. Omdat je nog niet helemaal hersteld bent zoek je een veilige omgeving waar je geen druk ervaart om je werk op tijd af te krijgen. Toch wil je graag meewerken aan betekenisvolle projecten, omdat dit meer voldoening geeft dan iets maken zonder doel.

Studio VolTalent gelooft dat herstel sneller zal gaan wanneer jij blijft meedraaien in de maatschappij en onder de juiste begeleiding jouw (creatieve) talenten kan blijven inzetten en ontwikkelen!

 

20190612lr-27

Wat levert dit traject op?

 

Je komt in een arbeidsritme

Je krijgt meer structuur in de dag en week

Je ontdekt & ontwikkelt nieuwe talenten omdat je tijdens het traject meewerkt aan verschillende projecten in opdracht van particulieren en bedrijven

Je voelt je gewaardeerd omdat je meewerkt aan betekenisvolle projecten

Je vindt herkenning bij de andere deelnemers

Je maakt een persoonlijke portfolio aan die je kunt gebruiken bij het solliciteren naar een betaalde baan of als startend ondernemer

diamant

Meer dan re-integratie

 

Wat uniek is aan Studio VolTalent is de combinatie van professionele creativiteit met re-integratie: creativiteit verbindt en kan therapeutisch werken! Bij Studio VolTalent wordt elke deelnemer als volwaardig werknemer benaderd en mag je jouw eigen talenten inzetten en van de andere deelnemers leren. Hierdoor ontwikkel jij je tot een gemotiveerd & zelfverzekerd persoon en potentiële werknemer voor andere werkgevers.

Studio VolTalent is een sociale onderneming. Dit betekent dat het maken van winst niet onze grootste drijfveer is, maar juist het maken van impact.

Door enerzijds een betaald coachingstraject aan te bieden kunnen wij met het uitvoeren van commerciële opdrachten toch winst maken. En deze winst investeren wij graag in jou! Jij werkt immers (met behoud van salaris of uitkering) mee aan de creatieve projecten waarbij wij gebruik maken van jouw unieke talenten.  Betaald worden voor dit werk kan in jouw situatie juist het gevoel geven dat je moet presteren.

Daarom keren wij onze waardering voor jou graag uit op een manier die bij jou past en waar je behoefte aan hebt, bijvoorbeeld: een betaalde cursus, opleiding of materiaal dat je nodig hebt om jouw eigen onderneming te starten.

20190612lr-22
quotes_quote-1-kopie-5

Hoe verloopt het traject

Als je meer wil weten over het werken bij Studio VolTalent dan kun je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek laten wij de studio zien en leggen we uit wat we doen en welke werkzaamheden er zijn. We vinden het belangrijk dat zowel jij als deelnemer én de initiatiefnemer van het traject het gevoel hebben dat de studio een goede plek is voor jou.

Het is per persoon verschillend hoeveel tijd er nodig is, maar je doorloopt de volgende fases:

Oriëntatiefase (fase 1)

In deze fase kom je 1 tot 2 dagdelen in de studio. Je start met het maken van een visionboard om jouw persoonlijke dromen & doelen visueel te maken. Je maakt kennis met de andere deelnemers en je werkt aan laagdrempelige klusjes.

Definitiefase (fase 2)

Je bouwt het aantal dagdelen op naar 2 tot 3 per week. We bespreken jouw visionboard, jouw talenten & interesses en welke taak in de studio daar goed bij past. Vervolgens ga je leren om deze zelfstandig uit te voeren.

Ontwikkelfase (fase 3)

Inmiddels kom je 3 tot 4 dagdelen per week. Onder begeleiding van de creatieve professional & coach werk je aan jouw persoonlijke doelen terwijl je ook meewerkt aan betekenisvolle projecten. Je ontdekt nieuwe talenten en kunt deze verder ontwikkelen.

Voorbereidingsfase (fase 4)

Er vind een evaluatiemoment plaats waarin we bespreken of jij toe bent aan de volgende stap; je gaat je oriënteren voor een opleiding, betaalde baan of zelfstandig ondernemerschap. Je wordt hierin gestimuleerd en wij denken met je mee!

Voorbereidingsfase (fase 5)

Je gaat je oriënteren voor een opleiding, betaalde baan of zelfstandig ondernemerschap. Onder begeleiding van de creatieve professional & coach werk je aan jouw persoonlijke doelen terwijl je ook meewerkt aan betekenisvolle projecten.

Afrondingsfase (fase 6)

Je wordt begeleid naar een opleiding, betaalde baan of zelfstandig ondernemerschap. Onder begeleiding van de creatieve professional & coach werk je aan jouw persoonlijke doelen terwijl je ook meewerkt aan betekenisvolle projecten.

Nazorg

Het traject eindigt zodra jij een passende plek hebt gevonden. Wanneer je bent uitgestroomd blijft de studio altijd een fijne plek om op terug te vallen, al is het maar om een kop koffie te komen drinken en bij te kletsen! Wanneer je er behoefte aan hebt dan blijf je betrokken bij creatieve projecten waar jouw talenten goed van pas komen en die je leuk vindt om te doen. Denk aan het organiseren of geven van workshops, helpen bij het in elkaar zetten van custom-made kaarten, ontwerpwerk, ambacht, fotografie of marketing.

20190612lr-38-2

Waarde

 

Neem contact met ons op om te kijken of je in aanmerking kunt komen voor een traject bij Studio VolTalent en wat de bijbehorende kosten zullen zijn. Omdat de situatie per persoon anders is, zal ook per persoon gekeken moeten worden hoeveel tijd er nodig is en hoe deze kosten vergoed kunnen worden.

Wil bijvoorbeeld jouw werkgever dit traject vergoeden omdat hij op die manier kan bijdragen aan een sneller herstel?

Wij gaan graag met jou en de betrokken partijen in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

0